Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Σεμινάριο Εκπαιδευτικών “Επιμόρφωση σε θέματα διδασκαλίας μαθητών/ριών ΡΟΜΑ”»

 Έργο 81262/5049099: «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Πρόσκληση σε Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών


 Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα “Επιμόρφωση σε θέματα διδασκαλίας μαθητών/ριών ΡΟΜΑ”»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολικών μονάδων Α-θμιας και Β-θμιας Εκπ/σης των Π.Ε. Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας σε Ενημερωτικό – Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Επιμόρφωση σε θέματα διδασκαλίας μαθητών/ριών ΡΟΜΑ», την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, ώρα 17.00-21.00 στο 6o Γυμνάσιο Πατρών (Έλληνος Στρατιώτου και Αγ. Σοφίας).

Επιμορφώτριες - Εισηγήτριες: Κωσταρά Ευφροσύνη, ΠΕ02,

Καζάκου Μαρία, ΠΕ02

Μπούρμπου Αναστασία, ΠΕ70

Στο Α΄ Μέρος της ενημερωτικής – επιμορφωτικής συνάντησης θα γίνει αρχικά σύντομη ενημέρωση για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα που υλοποιείται από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα παρουσιαστεί το θεωρητικό πλαίσιο εφαρμογής της παιδαγωγικής των πολυγραμματισμών σε τάξεις με μαθητές/ριες Ρομά και ένα ενδεικτικό παράδειγμα διδακτικού σεναρίου. Στο Β΄ Μέρος: Α) θα γίνει σύντομη θεωρητική αναφορά στη διγλωσσία και τις μαθησιακές δυσκολίες ως παράγοντα σχολικής διαρροής στους μαθητές/τριες Ρομά. Β) Θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο αναζήτησης στρατηγικών αξιολόγησης και παρέμβασης σε θέματα γραφής και ανάγνωσης μέσα από πρωτότυπα κείμενα μαθητών. (Οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν μαζί τους κείμενα μαθητών τους που τους έχουν προβληματίσει και θα ήθελαν να συζητηθούν στο ομαδικό εργαστήριο.)

Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου παρακαλείσθε να συμπληρώσετε μέχρι Δευτέρα 16/5/2022 την ακόλουθη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος:

https://forms.gle/eV1oXCBvnBgtTh7i7

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα προηγηθούν εκπαιδευτικοί που έχουν μαθητές/ριες Ρομά στην τάξη τους ή το σχολείο τους έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών για την εκπαίδευση των μαθητών/ριών Ρομά και δεν έχουν παρακολουθήσει άλλη επιμόρφωση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδικτυακή Επιμορφωτική συνάντηση - Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

 «Διαδικτυακή Επιμορφωτική συνάντηση»     Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Διαθεματικού Διαπεριφερειακού Δικτύου  «Ασφάλ...